Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Hyvämaineista,
rehellistä ja lämmintä
vanhustenhoitoa 24/7

LOVIISAN PALVELUTALOSÄÄTIÖ

Palvelutalot Esplanad ja Eleonora

Vuokra-asunnot

Esplanadissa on 38 eri kokoista valoisaa vuokra-asuntoa, joissa kaikissa on tupa-keittiö, kylpyhuone ja oma parveke. Palvelut eivät sisälly vuokraan, vaan asukkaat voivat ostaa palveluja tarpeen mukaan.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut 6 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa tulla tutustumaan!

Päivätoiminta

Esplanadissa on tarjolla monipuolista päivätoimintaa kotona asumisen sekä omaishoitajan tueksi. Loviisan kaupunki ostaa puitesopimuksen kautta säätiöltä päivätoimintaa ja näin ollen myös ohjaa asiakkaita päivätoimintaan. Päivätoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Loviisan kaupunkiin ja tiedustella osallistumismahdollisuutta.

Päivätoiminnassa ruokaillaan yhdessä (aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit) jutellaan viime aikojen tapahtumista, pelataan pelejä, harjoitellaan muistamista, katsotaan elokuvia, ulkoillaan, käydään kuntosalilla, hoidetaan kukkia, leivotaan jne. Päivätoiminnan vetäjä Maria Virtanen on tehtävässään huippuammattilainen ja talomme päivätoimintaan osallistuvat arvostavat häntä suuresti.

Eleonora

Eleonora tarjoaa 32 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Loviisan kaupunki ostaa kaikki Eleonoran asukaspaikat. Eleonora sijaitsee lähellä Loviisan keskustaa, noin kilometrin päässä Esplanadista.

Meistä

Olemme lämminhenkinen ja vastuullinen seniorivuokra-asuntoja, vanhustenhoito- ja ruokapalveluita tarjoava säätiö Loviisan keskustassa.

Kohtelemme asiakkaitamme, heidän läheisiään ja henkilökuntaamme kunnioittavasti ja lämpimästi.

IMG_0198

Mitä

Tarjoamme monipuolisia palveluita kahdessa säätiön omistamassa talossa.  Tehostettua ympärivuorokautista hoitoa Eleonorassa, vuokra-asumista seniorivuokratalossa, päivätoimintaa, kokoustiloja, uimahallin ja lounaskahvilan. Tervetuloa tutustumaan!

IMG_0209

Miten

  • Ammattitaitoisesti
  • Turvallisesti
  • Kivasti
  • Korkeatasoisesti

Palvelutalosäätiö pähkinänkuoressa

1992 - Säätiö perustettiin

Loviisan seudun palvelutalosäätiö perustettiin 1992. Perustajiin kuului yrityksiä, yhdistyksiä ja Loviisan kaupunki. Perustajia oli yhteensä 34 kpl.

Oikeusministeriön 12.10.1992 antaman päätöksen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää Loviisan seudun eläkeläisten ja vammaisten avo- ja laitoshuoltoa sekä asumispalvelua tukipalveluineen erityisesti rakentamalla ja ylläpitämällä eläkeläisten ja vammaisten monipalvelukeskusta sekä edistämällä muutoinkin eläkeläisten ja vammaisten  palveluja.

Vuonna 2021 säätiön hallitus päätti laajentaa toimialuetta ja voi jatkossa tarjota asuntoja, hoitopaikkoja sekä muita palveluita myös muiden kaupunkien sekä kuntien asukkaille. Etusijalla ovat kuitenkin aina Loviisan ja Loviisan seudun asukkaat.

1995 - Esplanad valmistui

Säätiön ensimmäinen palvelutalo Esplanad Kuningattarenkadulla Loviisan keskustassa.

2002 - Eleonora valmistui

Säätiön toinen palvelutalo, palvelutalo Eleonora,  valmistui Kuhlefeltinkadulle.

Hallitus

Säätiön päättävä elin on hallitus. Hallituksessa on 9 jäsentä ja yksi hoitotyön asiantuntija Loviisan kaupungista. Hallituksen jäsenet edustavat säätiön perustajia. Paikat on jaettu seuraavasti: Loviisan kaupunki ja seurakunta 3 paikkaa, yritykset 1 paikka ja yhdistykset/järjestöt 5 paikkaa.  Säätiöllä on toimitusjohtaja joka johtaa säätiön toimintaa ja taloutta. Toimitusjohtaja on tulos- ja talousvastuullinen ja hän raportoi toiminnasta hallitukselle.

Organisaatio

Säätiön organisaatioon kuuluu: hallitus, toimitusjohtaja, hallintopäällikkö, ravitsemushuollon päällikkö, Eleonoran palveluvastaava, hoitohenkilökunta, keittiöhenkilökunta, siivoushuollon henkilökunta ja uima-allasvalvoja.

Toiminta

Säätiön toimintaan kuuluu tehostettu palveluasuminen, päivätoiminta, keittiötoiminta, vuokra-asuntojen vuokraus, tilojen vuokraus ja uima-allastoiminta.

Section

Empty section. Edit page to add content here.

Loviisan seudun palvelutalosäätiö

Esplanadissa tapahtuu vuoden jokaisena päivänä,
lisäksi vierailijat elävöittävät toimintaa.
Uimahallin yleisövuoroissa, ravintolassa ja järjestettävissä
tilaisuuksissa käy vuosittain tuhansia ihmisiä.

Vuokra asuminen

Esplanadissa on 38 vuokra-asuntoa. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä 40-49m2 ja kaksioita kokoa 50-59m2. Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö ja oma parveke. Talosta löytyy kampaaja-, hieroja- sekä jalkahoitajapalvelu, asukkaiden sauna, kuntosali, pieni kirjastohuone, uimahalli ja aamiais- sekä lounaskahvila.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut kuusi huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa tulla tutustumaan!

Tehostettu palveluasuminen

Säätiö tarjoaa tehostettua palveluasumista Eleonorassa. Hoitotyön tavoitteena on asukkaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn, hyvän olon sekä mielekkään ja ihmisarvoisen elämän saavuttaminen.

Talvi 2021 - Kevät 2022 Esplanadissa

Esplanadissa on runsaasti palveluita!
IMG_6698

Ravintola & kahvio

Keittiömme on auki päivittäin klo 7–15. Aamiainen tarjoillaan klo 7 – 10 ja lounas klo 11–14. Aamiaisella tarjoamme puuroa, kananmunia, leipää/tuoreita sämpylöitä, mehua ja kahvia tai teetä. Kahvilasta löytyy Helsingin Sanomat, Hbl, Loviisan Sanomat, Östra Nyland, Nya Östis sekä ET-lehti. Aamiaisen hinta 7,50, lounas 9,00.

Tervetuloa!

Esplanadin aamiais- ja lounaskahvila valmistaa päivittäin herkullista kotiruokaa niin arkeen kuin juhlaan. Valmistamme lounaaksi myös kasvisvaihtoehdon. Keittiöstämme voi lisäksi tilata täyte-,  voileipä- ja kuivakakkuja, pullia sekä sämpylöitä. Otamme vastaan myös take away-lounastilauksia sekä  cateringtilauksia. Ole rohkeasti yhteydessä ja tiedustele hintoja.

Tilaukset:  050 443 1885

IMG_0231

Kokous- ja juhlatilat

Tervetuloa vuokraamaan kokoustilojamme koulutuksiin, kokouksiin ja juhliin. Meillä on tarjota  kabinetti max 25 henkilöä ja juhlasali max 80 henkilöä.

Aluehallintoviranomaisten määräyksestä kokoustilat on suljettu 31.1.2022 asti.

Varaukset puh. 050 443 1204 tai sähköpostilla susanna.raiha@lspts.fi

Flamingo

Esplanadin uima-allasosasto

Aluehallintoviranomaisten määräyksestä halli on suljettu 28.12. – 24.1.2022.

Yleisöuinnit kertalippu aikuiset 4,50, lapset 3,10 ja eläkeläiset 4,00. Yli 70-vuotiaat uivat ilmaiseksi. Tarjolla on myös 10 kerran sarjakortteja: aikuiset 40,-, lapset 25 ja eläkeläiset 35,- Ainoastaan käteismaksu.

Ma 16-21

Ti 13-16

Pe 14-19

Su 10-15

Lisäksi on mahdollista varata yksityinen 1.5h – vuoro 65,- arkipäivisin ja 95,- viikonloppuisin.

Sisäänkäynti Esplanadin pääovesta, Kuningattarenkatu 7.

Varaukset arkipäivisin: 050 443 1204.  Viikonloppuisin 050 554 9404

IMG_0216

Päivätoiminta Esplanadissa

Päivätoiminta alkoi 1.6.2021 ja meille mahtuisi mukaan vielä muutama henkilö.

Loviisan kaupunki ostaa säätiön järjestämää päivätoimintaa loviisalaisille ikäihmisille, mutta päivätoimintaan voi hakeutua myös yksityisesti. Päivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä, ulkoilua, retkiä sekä päivän ateriat.

Päivätoiminnan tarkoitus on tukea ikäihmisen kotona asumista ja tarjota lepohetki omahoitajalle. Loviisan kaupunki laskuttaa päivätoiminnan asiakkaita päivätoiminnasta. Yksityisiä asiakkaita laskuttaa säätiö.

Palvelutalo33

Esplanadin olohuone

Olohuone toimii vapaaehtoisten voimin maanantaista perjantaihin Esplanadin palvelutalossa.  Ohjelma vaihtelee ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Olohuoneen varaus maksaa 5 euroa kerta. Säätiö tarjoaa osallistujille kahvit.
shindo

Hyvinvointipalvelut Esplanadissa

Hyvinvointipalveluja tarjoavat yksityisyrittäjät pitävät vastaanottoaan katutasossa, sisäänkäynti pääovesta. Kampaajan, jalkahoitajan ja hierojan palvelut on tarkoitettu sekä talon asukkaille että ulkopuolisille asiakkaille. Jalkahoitajan ajanvaraus 040 5212882. Kampaajan ajanvaraus 045 113 3329. Hierojan ajanvaraus 050 341 4980. Tervetuloa!
Palvelutalo-130_3

Esplanadin kirjasto

Katutasossa on kirjastohuone, jossa asukkaat sekä talossa vierailevat voivat lukea päivän lehdet. Kirjaston kirjat ovat asukkaiden lahjoittamia ja tarkoitettu asukkaiden lainattaviksi.

Esplanadin kimppa-asunto

Kimppa-asunnosta löytyy kuusi remontoitua huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Lisäksi yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Vuokraan sisältyy viikkosauna, kuntosalin vapaa käyttö, huoltoyhtiön palvelut, mahdollisuus lukea päivälehdet (Helsingin sanomat, Hbl, Loviisan sanomat, Nya Östis ja Östra Nyland + ET-lehti) ja talon kokoustilojen käyttö. Esplanadin asukkaat saavat lisäksi kahvilan ateriat alennettuun hintaan.

Kaksi huonetta on tällä hetkellä vapaana. Vuokra 450,- + vesimaksu 20,- ja palvelumaksu 30,-

Lisäksi meillä on yksi kalustettu huone lyhytaikaiseen majoitukseen. Minimimajoitus 2 yötä, 100 euroa. Viikkovuokra 300 euroa, aamiainen sisältyy hintaan.

Yhdessä iloa päivään!

Monipuolinen päivätoiminta tuo sisältöä vanhusten arkeen.
”Meillä on ohjelmassa bingoa, levyraati, pelejä, askartelua, maalaamista, leipomista ja lukemista. Jumppaamme, käymme kuntosalilla ja teemme retkiä luontoon. Käymme kirjastossa lukemassa lehdet, markkinoilla ostoksilla ja virkistämme muistia erilaisilla peleillä sekä keskusteluilla.
Toimintamme on todella monipuolista. Mielekäs tekeminen ja mukava seura pitävät vanhukset toimintakykyisinä ja iloisina. Se, että voi nauttia elämästään ja arjen pienistä iloista, on tärkeä hyvän elämän rakennuspalikka. Me olemme todella omistautuneita työllemme, teemme sitä koko sydämellämme.”
Maria Virtanen, päivätoimintavastaava
Mielekästä työtä hoito- ja palvelualalla

Loviisan palvelutalosäätiö on vastuullinen ja luotettava työnantaja. Meille jokainen työntekijä on arvokas, jokainen heistä on käyntikorttimme asiakkaan suuntaan.

Olemme tehostaneet hallintoamme ja päivittäneet toimintatapojamme vastaamaan tämän päivän vaatimuksia – niin liiketoiminnallisesta kuin vanhustenhoidollisesta näkökulmasta.

Viikko-ohjelma | Vecko program

Suljettu 28.12.2021-17.1.2022

Miten me sen teemme?

” Jaamme työtehtävät järkevästi ja toimimme eettisesti. Olemme helposti lähestyttäviä ja ihmisarvoja kunnioittavia,
ja toimimme ammattimaisesti ja vastuullisesti. Emme ole kasvottomia.
Loviisan Palvelutalosäätiöllä on kasvot: sen henkilökunta ja sen asiakkaat.

PALVELUT

Palveluksessanne

Inka Itävaara

toimitusjohtaja
p. 050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

hallintopäällikkö
p. 050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Palveluvastaava
p. 050-555 9234
Rekrytointi käynnissä

Maria Virtanen

päivätoimintavastaava
p. 050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Sairaanhoitaja/lähihoitaja/hoiva-avustaja, jos olet kiinnostunut työskentelemään tehostetun palvelun asiakkaiden kanssa, niin lähetä meille avoin hakemus. Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia toimia, mutta keikkatyötä on ajoittain tarjolla. Hoitajamme ovat työskennelleet meillä pitkään joten meillä on mahdollisuus päästä työskentelemään kokeneiden ja lisäksi mukavien työkavereiden kanssa.
rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

ravitsemuspäällikkö
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Keittiö: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Uimahallin valvoja: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora Dahlia 3: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |

Hyvinvointipalvelut:

Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipsuvarvas 040-521 2882

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Elisabeth Lobbas, Hieronta, Shindo, Reiki 050 341 4980

Eleonora

Kuhlefeltinkatu 37
07940 Loviisa

050 443 2014

Lounaslista/Lunchlista klo.11.00-14.00

 

VIIKKO/VECKA 3 lounas/lunch 9,-  + kahvi/kaffe/te

 

Maanantai, Måndag

Karjalanpaisti/Karelskstek

Härkiskastike/Härkissås

Kiisseli/Kräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Tiistai, Tisdag

Kuhaa munakastikkeessa/Gös i äggsås

Kasvisvuoka/Vegetarisklåda

Marjatrifle/Bärtrifle

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Keskiviikko, Onsdag

Makaronilaatikko/Makaronilåda

Kasvis-makaronilaatikko/Vegetarisk makaronilåda

Kiisseli/Kräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Torstai, Torsdag

Hernekeitto/Ärtsoppa

Pannukakku/Pannkaka

Tuore sämpylä/Färska semlor

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Perjantai, Fredag

Hedelmäinen possupata/Grisgryta med frukt

Hedelmäinen kasvispata/Vegetarisk gryta med frukt

Kiiseli/Kräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Lauantai, Lördag

Broilerkiusaus/Broilerfrestelse

Kasviskiusaus/Vegetariskfrestelse

Vadelmamousse/Hallonmousse

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Sunnuntai, Söndag

Lihamureke/Köttfärs

Kasvismureke/Vegetariskfärs

Kiiseli/Kräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

VIIKKO/VECKA 4 lounas/lunch 9,-  + kahvi/kaffe/te

 

Maanantai, Måndag

Kalapata/Fiskgryta

Kasvispata/Vegegryta

Kahvikiisseli/Kaffekräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

 Tisdag  Tiistai

Kievinkana/Kyckling Kiev

Kasvispihvit/Vegetariska biffar

Rahka/Kvarg

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Onsdag Keskiviikko

Maksalaatikko/Leverlåda

Porkkanalaatikko/Morotslåda

Vuodenaikakiisseli/Årtidskräm

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Torsdag  Torstai

Kaalikeitto/Kålsoppa

Ahvenanmaan pannukakku/Ålands pannkaka

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 Fredag  Perjantai

Uunimakkara/Ugnskorv

Kasvis munakas/Vegetarisk omelett

Hedelmäkiisseli/Fruktkräm

Aprikoosikiisseli/Aprikoskräm

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lördag    Lauantai

Kesäkeitto/Snålsoppa

Kaurapaistos/Havregott

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 Söndag    Sunnuntai

Smetana uunilohi/Ugns lax med smetana

Kasvisgratiini/Vegetariskgratäng

Luumukiisseli/Plommonkräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe