Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Hyvämaineista,
rehellistä ja lämmintä
vanhustenhoitoa 24/7

LOVIISAN PALVELUTALOSÄÄTIÖ

Palvelutalot Esplanad ja Eleonora

Vuokra-asunnot

Palvelutalo Esplanadissa on 38 eri kokoista valoisaa vuokra-asuntoa, joissa kaikissa on tupa-keittiö, kylpyhuone ja oma parveke. Palvelut eivät sisälly vuokraan, vaan asukkaat voivat ostaa palveluja tarpeen mukaan.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut 6 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa tulla tutustumaan!

Päivätoiminta

Esplanadissa on tarjolla monipuolista päivätoimintaa kotona asumisen sekä omaishoitajan tueksi. Loviisan kaupunki ostaa puitesopimuksen kautta säätiöltä päivätoimintaa ja näin ollen myös ohjaa asiakkaita päivätoimintaan. Päivätoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Loviisan kaupunkiin ja tiedustella osallistumismahdollisuutta.

Päivätoiminnassa ruokaillaan yhdessä (aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit) jutellaan viime aikojen tapahtumista, pelataan pelejä, harjoitellaan muistamista, katsotaan elokuvia, ulkoillaan, käydään kuntosalilla, hoidetaan kukkia, leivotaan jne. Päivätoiminnan vetäjä Maria Virtanen on tehtävässään huippuammattilainen ja talomme päivätoimintaan osallistuvat arvostavat häntä suuresti.

Eleonora

Eleonora tarjoaa 32 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Loviisan kaupunki ostaa kaikki Eleonoran asukaspaikat. Eleonora sijaitsee lähellä Loviisan keskustaa, noin kilometrin päässä Esplanadista.

Meistä

Olemme lämminhenkinen ja vastuullinen seniorivuokra-asuntoja, vanhustenhoito- ja ruokapalveluita tarjoava säätiö Loviisan keskustassa.

Kohtelemme asiakkaitamme, heidän läheisiään ja henkilökuntaamme kunnioittavasti ja lämpimästi.

IMG_0198

Mitä

Tarjoamme monipuolisia palveluita kahdessa säätiön omistamassa talossa.  Vuokra-asumista seniorivuokratalossa,  tehostettua ympärivuorokautista hoitoa, päivätoimintaa, kokoustiloja, uimahallin ja lounaskahvilan. Tervetuloa tutustumaan!

IMG_0209

Miten

  • Ammattitaitoisesti
  • Turvallisesti
  • Kivasti
  • Korkeatasoisesti

Palvelutalosäätiö pähkinänkuoressa

1992 - Säätiö perustettiin

Loviisan seudun palvelutalosäätiö perustettiin 1992. Perustajiin kuului yrityksiä, yhdistyksiä ja Loviisan kaupunki. Perustajia oli yhteensä 34 kpl.

Oikeusministeriön 12.10.1992 antaman päätöksen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää Loviisan seudun eläkeläisten ja vammaisten avo- ja laitoshuoltoa sekä asumispalvelua tukipalveluineen erityisesti rakentamalla ja ylläpitämällä eläkeläisten ja vammaisten monipalvelukeskusta sekä edistämällä muutoinkin eläkeläisten ja vammaisten  palveluja.

Vuonna 2021 säätiön hallitus päätti laajentaa toimialuetta ja voi jatkossa tarjota asuntoja, hoitopaikkoja sekä muita palveluita myös muiden kaupunkien sekä kuntien asukkaille. Etusijalla ovat kuitenkin aina Loviisan ja Loviisan seudun asukkaat.

1995 - Esplanad valmistui

Säätiön ensimmäinen palvelutalo Esplanad Kuningattarenkadulla Loviisan keskustassa.

2002 - Eleonora valmistui

Säätiön toinen palvelutalo, palvelutalo Eleonora,  valmistui Kuhlefeltinkadulle.

Hallitus

Säätiön päättävä elin on hallitus. Hallituksessa on 9 jäsentä ja yksi hoitotyön asiantuntija Loviisan kaupungista. Hallituksen jäsenet edustavat säätiön perustajia. Paikat on jaettu seuraavasti: Loviisan kaupunki ja seurakunta 3 paikkaa, yritykset 1 paikka ja yhdistykset/järjestöt 5 paikkaa.  Säätiöllä on toimitusjohtaja joka johtaa säätiön toimintaa ja taloutta. Toimitusjohtaja on tulos- ja talousvastuullinen ja hän raportoi toiminnasta hallitukselle.

Organisaatio

Säätiön organisaatioon kuuluu: hallitus, toimitusjohtaja, hallintopäällikkö, ravitsemushuollon päällikkö, Eleonoran palveluvastaava, hoitohenkilökunta, keittiöhenkilökunta, siivoushuollon henkilökunta ja uima-allasvalvoja.

Toiminta

Säätiön toimintaan kuuluu tehostettu palveluasuminen, päivätoiminta, keittiötoiminta, vuokra-asuntojen vuokraus, tilojen vuokraus ja uima-allastoiminta.

Loviisan seudun palvelutalosäätiö

Palvelutalossa tapahtuu vuoden jokaisena päivänä,
lisäksi vierailijat elävöittävät toimintaa.
Uimahallin yleisövuoroissa, ravintolassa ja järjestettävissä
tilaisuuksissa käy vuosittain tuhansia ihmisiä.

Vuokra asuminen

Esplanadin palvelutalossa on 38 vuokra-asuntoa. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä 40-49m2 ja kaksioita kokoa 50-59m2. Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö ja oma parveke. Talosta löytyy kampaaja-, hieroja- sekä jalkahoitajapalvelu, asukkaiden sauna, kuntosali, pieni kirjastohuone, uimahalli ja aamiais- sekä lounaskahvila.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut kuusi huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa tulla tutustumaan!

Tehostettu palveluasuminen

Säätiö tarjoaa tehostettua palveluasumista Eleonorassa. Hoitotyön tavoitteena on asukkaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn, hyvän olon sekä mielekkään ja ihmisarvoisen elämän saavuttaminen.

Löytyisikö sairaanhoitaja, joka haluaisi asua edullisesti pienessä merenrantakaupungissa ja tehdä töitä vanhusten parissa? Täällä on ihanan rauhallista, on helppo löytää asunto aivan keskustasta ja ihmiset ovat mukavia. Työmatka kävellen on mielestämme todellista luksusta!
Voisimme palkata uuden sairaanhoitajan vaikka heti, mutta ehdimme kyllä myös odottaa häntä vaikka tammikuun alkuun. Työajoista sovitaan ja tarjolla voi olla vaikka pelkkiä aamuvuoroja ma-pe, jos haluaa vapaat illat sekä viikonloput. Kodikkaassa palvelutalo Eleonorassa on kaksi ryhmäkotia ja yhteensä 32 asukasta. Talo sijaitsee kilometrin päässä Loviisan torilta.
Soita 050 554 9404, jos haluat kuulla lisää.

Syksy 2021 Esplanadissa

Esplanadissa on runsaasti palveluita!
IMG_6698

Ravintola & kahvio

Keittiömme on auki päivittäin klo 7–15. Aamiainen tarjoillaan klo 7 – 10 ja lounas klo 11–14. Aamiaisella tarjoamme puuroa, kananmunia, leipää/tuoreita sämpylöitä, mehua ja kahvia tai teetä. Kahvilasta löytyy Helsingin Sanomat, Hbl, Loviisan Sanomat sekä Nya Östis. Aamiaisen hinta 7,50, lounas 9,00.

Tervetuloa!

Esplanadin aamiais- ja lounaskahvila valmistaa päivittäin herkullista kotiruokaa niin arkeen kuin juhlaan. Valmistamme lounaaksi myös kasvisvaihtoehdon. Keittiöstämme voi lisäksi tilata täyte-,  voileipä- ja kuivakakkuja, pullia sekä sämpylöitä. Otamme vastaan myös take away-lounastilauksia sekä  cateringtilauksia. Ole rohkeasti yhteydessä ja tiedustele hintoja.

Tilaukset:  050 443 1885

IMG_0231

Kokous- ja juhlatilat

Tervetuloa vuokraamaan kokoustilojamme koulutuksiin, kokouksiin ja juhliin. Meillä on tarjota  kabinetti max 25 henkilöä ja juhlasali max 80 henkilöä.

Varaukset puh. 050 443 1204 tai sähköpostilla susanna.raiha@lspts.fi

Flamingo

Esplanadin uima-allasosasto

Kynttiläuinti musiikin soidessa 23.11. klo 19.15 – 21.30. Hinta 5 euroa maksetaan kahvilan kassaan. Korttimaksu onnistuu.

Normaalit yleisöuinnit kertalippu aikuiset 4,50, lapset 3,10 ja eläkeläiset 4,00. Yli 70-vuotiaat uivat ilmaiseksi. Tarjolla on myös 10 kerran sarjakortteja: aikuiset 40,-, lapset 25 ja eläkeläiset 35,- Ainoastaan käteismaksu.

Ma 16-21

Ti 13-16

Pe 14-19

Su 10-15

Lisäksi on mahdollista varata yksityinen 1.5h – vuoro 65,- arkipäivisin ja 90,- viikonloppuisin.

Sisäänkäynti Esplanadin pääovesta, Kuningattarenkatu 7.

Tiedustelut: 050 443 1204 & 050 554 9404

IMG_0216

Päivätoiminta Esplanadissa

Päivätoiminta alkoi 1.6.2021 ja meille mahtuisi mukaan vielä muutama henkilö.

Loviisan kaupunki ostaa säätiön järjestämää päivätoimintaa loviisalaisille ikäihmisille, mutta päivätoimintaan voi hakeutua myös yksityisesti. Päivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä, ulkoilua, retkiä sekä päivän ateriat.

Päivätoiminnan tarkoitus on tukea ikäihmisen kotona asumista ja tarjota lepohetki omahoitajalle. Loviisan kaupunki laskuttaa päivätoiminnan asiakkaita päivätoiminnasta. Yksityisiä asiakkaita laskuttaa säätiö.

Palvelutalo33

Esplanadin olohuone

Olohuone toimii vapaaehtoisten voimin maanantaista perjantaihin Esplanadin palvelutalossa.  Ohjelma vaihtelee ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Olohuoneen varaus maksaa 5 euroa kerta. Säätiö tarjoaa osallistujille kahvit.
shindo

Hyvinvointipalvelut Esplanadissa

Hyvinvointipalveluja tarjoavat yksityisyrittäjät pitävät vastaanottoaan katutasossa, sisäänkäynti pääovesta.. Kampaajan, jalkahoitajan ja hierojan palvelut on tarkoitettu sekä talon asukkaille että ulkopuolisille asiakkaille. Jalkahoitajan ajanvaraus 040 5212882. Kampaajan ajanvaraus 045 113 3329. Hierojan ajanvaraus 050 341 4980. Tervetuloa!
Palvelutalo-130_3

Esplanadin kirjasto

Katutasossa on kirjastohuone, jossa asukkaat voivat lukea päivän lehdet tai lainata kirjoja. Kirjaston kirjat ovat asukkaiden lahjoittamia.

Esplanadin kimppa-asunto

Kimppa-asunnossa on remontoidut kuusi huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. He arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä.

Yhdessä iloa päivään!

Monipuolinen päivätoiminta tuo sisältöä vanhusten arkeen.
”Meillä on ohjelmassa bingoa, levyraati, pelejä, askartelua, maalaamista, leipomista ja lukemista. Hoidamme kädet ja lakkaamme kynnet. Jumppaamme ja uimme, käymme kuntosalilla ja teemme retkiä luontoon. Käymme kirjastossa lukemassa lehdet ja teatterissa viihtymässä, markkinoilla ostoksilla ja kotieläinfarmilla tutustumassa eläimiin.
Toimintamme on todella monipuolista. Mielekäs tekeminen ja mukava seura pitävät vanhukset toimintakykyisinä ja iloisina. Se, että voi nauttia elämästään ja arjen pienistä iloista, on tärkeä hyvän elämän rakennuspalikka. Me olemme todella omistautuneita työllemme, teemme sitä koko sydämellämme.”
Arja Isotalo, kuntohoitaja
Mielekästä työtä hoito- ja palvelualalla

Loviisan palvelutalosäätiö on vastuullinen ja luotettava työnantaja. Meille jokainen työntekijä on arvokas, jokainen heistä on käyntikorttimme asiakkaan suuntaan.

Olemme tehostaneet hallintoamme ja päivittäneet toimintatapojamme vastaamaan tämän päivän vaatimuksia – niin liiketoiminnallisesta kuin vanhustenhoidollisesta näkökulmasta.

Viikko-ohjelma | Vecko program

SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU

Miten me sen teemme?

” Jaamme työtehtävät järkevästi ja toimimme eettisesti. Olemme helposti lähestyttäviä ja ihmisarvoja kunnioittavia,
ja toimimme ammattimaisesti ja vastuullisesti. Emme ole kasvottomia.
Loviisan Palvelutalosäätiöllä on kasvot: sen henkilökunta ja sen asiakkaat.

PALVELUT

Palveluksessanne

Inka Itävaara

toimitusjohtaja
p. 050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

hallintopäällikkö
p. 050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Kirsimaria Määttä

Palveluvastaava
p.
kirsimaria.maatta@lspts.fi

Maria Virtanen

päivätoiminnan työntekijä
p. 050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Sairaanhoitaja/lähihoitaja/hoiva-avustaja, jos olet kiinnostunut työskentelemään tehostetun palvelun asiakkaiden kanssa, niin lähetä meille avoin hakemus. Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia toimia, mutta keikkatyötä on ajoittain tarjolla. Hoitajamme ovat työskennelleet meillä pitkään joten meillä on mahdollisuus päästä työskentelemään kokeneiden ja lisäksi mukavien työkavereiden kanssa.
rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

ravitsemuspäällikkö
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Keittiö: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Uimahallin valvoja: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora Dahlia 3: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |   Eleonora Dahlia 4: 046 046 921 6398, eleonora.dahlia@lspts.fi

Hyvinvointipalvelut:

Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipsuvarvas 040-521 2882

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Elisabeth Lobbas, Hieronta, Shindo, Reiki 050 341 4980

Eleonora

Kuhlefeltinkatu 37
07940 Loviisa

050 443 2014

Lounaslista/Lunchlista klo.11.00-14.00

 

VIIKKO/VECKA 48 lounas/lunch 9,-  + kahvi/kaffe/te

 

Maanantai, Måndag

Broilerinfilee currykastike/Broilerfilé currysås

Paneroitu halloumi/Panerad halloumi

Karhunvadelmakiisseli/Björnbärskräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Tiistai, Tisdag

Pyttipannu/Pyttipanna

Kasvispyttipannu/Vegepyttpanna

Mansikkarahka/Jordgubbskräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Keskiviikko, Onsdag

Kalalaatikko/Fisklåda

Kasviskaalilaatikko/Vegekållåda

Talon kiisseli/Husets kräm

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Torstai, Torsdag

Siskonmakkarakeitto/Siskonkorvsoppa

Papukeitto/Bönsoppa

Kaurapaistos/Havregott

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 Perjantai, Fredag

Jouluinen kalalounas, 12 euroa/Juligfisk lunch 12€

-Silli/Sill

– Graavilohi/Gravlax

– Lämminsavulohi/Varmrökt lax

– Rosolli, peruna, kasviskroketti/Rosoll, potatis, vegekrokett

– Jälkiruokapöytä/Efterrättsbord

Lauantai, Lördag

Kasvissosekeitto/Rotsakspurésoppa

Sämpylä/Semlor

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Sunnuntai, Söndag

Uunikasler, sienikastike/Ugnskassler, svampsås

Falafel

Jäätelö/Glass

Salaattipöytä/Salladsbuffe