Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Hyvämaineista,
rehellistä ja lämmintä
vanhustenhoitoa 24/7

LOVIISAN PALVELUTALOSÄÄTIÖ

Palvelutalot Esplanad ja Eleonora

Vuokra-asunnot

Palvelutalo Esplanadissa on 38 eri kokoista valoisaa vuokra-asuntoa, joissa kaikissa on tupa-keittiö, kylpyhuone ja oma parveke. Palvelut eivät sisälly vuokraan, vaan asukkaat voivat ostaa palveluja tarpeen mukaan.

Lisäksi talon ensimmäisestä kerroksesta löytyy 6 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta sekä yhteinen iso olohuone, yhteinen keittiö ja hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Tämä ryhmäkoti on täysin esteetön ja olohuoneesta on käynti aurinkoiselle sisäpihalle. Kaikki tilat on remontoitu vuoden 2021 alussa. Tila soveltuu loistavasti yksinäisille ihmisille, jotka kaipaavat muiden seuraa, viihtyisää asuinympäristöä ja asumista lähellä kaikkia palveluja.

Päivätoiminta

Esplanadissa on tarjolla monipuolista päivätoimintaa kotona asumisen tueksi. Loviisan kaupunki ostaa puitesopimuksen kautta säätiöltä päivätoimintaa ja näin ollen myös ohjaa asiakkaita päivätoimintaan. Päivätoiminta koostuu ohjatuista ohjelmista esim. jumppaa, laulua ja ulkoilua.

Eleonora

Eleonora tarjoaa 32 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Loviisan kaupunki ostaa kaikki Eleonoran asukaspaikat. Eleonora sijaitsee lähellä Loviisan keskustaa, noin kilometrin päässä Esplanadista.

Meistä

Olemme lämminhenkinen ja vastuullinen seniorivuokra-asuntoja, vanhustenhoito- ja ruokapalveluita tarjoava säätiö Loviisan keskustassa.

Kohtelemme asiakkaitamme, heidän läheisiään ja henkilökuntaamme kunnioittavasti ja lämpimästi.

IMG_0198

Mitä

Tarjoamme monipuolisia palveluita kahdessa säätiön omistamassa talossa.  Vuokra-asumista seniorivuokratalossa,  tehostettua ympärivuorokautista hoitoa, päivätoimintaa, kokoustiloja, uimahallin ja lounaskahvilan. Tervetuloa tutustumaan!

IMG_0209

Miten

  • Ammattitaitoisesti
  • Turvallisesti
  • Kivasti
  • Korkeatasoisesti

Palvelutalosäätiö pähkinänkuoressa

1992 - Säätiö perustettiin

Loviisan seudun palvelutalosäätiö perustettiin 1992. Perustajiin kuului yrityksiä, yhdistyksiä ja Loviisan kaupunki. Perustajia oli yhteensä 34 kpl.

Oikeusministeriön 12.10.1992 antaman päätöksen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää Loviisan seudun eläkeläisten ja vammaisten avo- ja laitoshuoltoa sekä asumispalvelua tukipalveluineen erityisesti rakentamalla ja ylläpitämällä eläkeläisten ja vammaisten monipalvelukeskusta sekä edistämällä muutoinkin eläkeläisten ja vammaisten  palveluja.

Vuonna 2021 säätiön hallitus päätti laajentaa toimialuetta ja voi jatkossa tarjota asuntoja, hoitopaikkoja sekä muita palveluita myös muiden kaupunkien sekä kuntien asukkaille. Etusijalla ovat kuitenkin aina Loviisan ja Loviisan seudun asukkaat.

1995 - Esplanad valmistui

Säätiön ensimmäinen palvelutalo Esplanad Kuningattarenkadulla Loviisan keskustassa.

2002 - Eleonora valmistui

Säätiön toinen palvelutalo, palvelutalo Eleonora,  valmistui Kuhlefeltinkadulle.

Hallitus

Säätiön päättävä elin on hallitus. Hallituksessa on 9 jäsentä ja yksi hoitotyön asiantuntija Loviisan kaupungista. Hallituksen jäsenet edustavat säätiön perustajia. Paikat on jaettu seuraavasti: Loviisan kaupunki ja seurakunta 3 paikkaa, yritykset 1 paikka ja yhdistykset/järjestöt 5 paikkaa.  Säätiöllä on toimitusjohtaja joka johtaa säätiön toimintaa ja taloutta. Toimitusjohtaja on tulos- ja talousvastuullinen ja hän raportoi toiminnasta hallitukselle.

Organisaatio

Säätiön organisaatioon kuuluu: hallitus, toimitusjohtaja, hallintopäällikkö, ravitsemushuollon päällikkö, Eleonoran palveluvastaava, hoitohenkilökunta, keittiöhenkilökunta, siivoushuollon henkilökunta ja uima-allasvalvoja.

Toiminta

Säätiön toimintaan kuuluu tehostettu palveluasuminen, päivätoiminta, keittiötoiminta, vuokra-asuntojen vuokraus, tilojen vuokraus ja uima-allastoiminta.

Loviisan seudun palvelutalosäätiö

Palvelutalossa tapahtuu vuoden jokaisena päivänä,
lisäksi vierailijat elävöittävät toimintaa.
Uimahallin yleisövuoroissa, ravintolassa ja järjestettävissä
tilaisuuksissa käy vuosittain tuhansia ihmisiä.

Vuokra asuminen

Esplanadin palvelutalossa on 38 vuokra-asuntoa. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä 40-49m2 ja kaksioita kokoa 50-59m2. Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö ja oma parveke. Asukkaat voivat ostaa tarvitsemansa palvelut esim. Loviisan kaupungin kotihoitoa, kampaaja-palvelua sekä ruokailla säätiön omassa lounaskahvilassa.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut 6 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. Arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan!

Tehostettu palveluasuminen

Säätiö tarjoaa tehostettua palveluasumista Eleonorassa. Hoitotyön tavoitteena on asukkaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn, hyvän olon sekä mielekkään ja ihmisarvoisen elämän saavuttaminen.

Kesä 2021 Esplanadissa

Esplanadissa on runsaasti palveluita helpottamassa arkea.
IMG_6698

Ravintola & kahvio

Keittiömme on auki päivittäin klo 7–14. Aamiainen tarjoillaan klo 7 – 10 ja lounas klo 11–13. Aamiaisella tarjoamme puuroa, kananmunia, leipää/tuoreita sämpylöitä, mehua ja kahvia tai teetä.  Tervetuloa!

P.S. Sisäpihamme terassille paistaa aurinko heti aamusta

Esplanadin aamiais- ja lounaskahvila valmistaa päivittäin herkullista kotiruokaa niin arkeen kuin juhlaan. Valmistamme lounaaksi myös kasvisvaihtoehdon. Keittiöstämme voi lisäksi tilata täyte-,  voileipä- ja kuivakakkuja, pullia sekä sämpylöitä. Otamme vastaan myös take away-lounastilauksia sekä  cateringtilauksia. Ole rohkeasti yhteydessä ja tiedustele hintoja.

Tilaukset:  050 443 1885

IMG_0231

Kokous- ja juhlatilat

Tervetuloa vuokraamaan kokoustilojamme koulutuksiin, kokouksiin ja juhliin. Meillä on tarjota  kabinetti max 25 henkilöä ja juhlasali max 80 henkilöä.

Varaukset puh. 050 443 1204 tai sähköpostilla susanna.raiha@lspts.fi

Flamingo

Esplanadin uima-allasosasto

Tämän hetken (30.7.) tiedon mukaan yleisöuinnit  alkavat 2.8.

Ma 16-21

Ti 13-16

To 14-19

Su 10-15

Sisäänkäynti Esplanadin pääovesta, Kuningattarenkatu 7.

Tiedustelut: 050 443 1204 & 050 554 9404

IMG_0216

Päivätoiminta Esplanadissa

Päivätoiminta alkoi 1.6.2021 ja meillä on tilaa halukkaille osallistujille.

Loviisan kaupunki ostaa säätiön järjestämää päivätoimintaa Loviisalaisille ikäihmisille, mutta päivätoimintaan voi hakeutua myös yksityisesti. Päivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä, ulkoilua, retkiä sekä päivän ateriat.

Päivätoiminnan tarkoitus on tukea ikäihmisen kotona asumista ja tarjota lepohetki omahoitajalle. Loviisan kaupunki laskuttaa päivätoiminnan asiakkaita päivätoiminnasta. Yksityisiä asiakkaita laskuttaa säätiö.

Palvelutalo33

Olohuone-toiminta Esplanadissa

Olohuone odottaa varauksia ja kävijöitä! tilat ovat olleet varattavissa 1.6.2021 alkaen. Tervetuloa!

Olohuone-toiminta on alkanut keväällä 2018 ja toimii vapaaehtoisten voimin maanantaista perjantaihin Esplanadin palvelutalossa.  Olohuoneessa on vaihtelevaa ohjelmaa.  Kaikki ovat tervetulleita mukaan Olohuoneeseen. Talon asukkaat saavat osallistua toimintaa ilmaiseksi, mutta myös heiltä laskutetaan mahdolliset tarvikekustannukset. Talon ulkopuoliset maksavat tilan varauksesta 5 euroa. Ei per henkilö vaan per varaus 🙂

shindo

Hyvinvointipalvelut Esplanadissa

Hyvinvointipalveluja tarjoavat yksityisyrittäjät pitävät vastaanottoaan katutason siivessä. Kampaajan, jalkahoitajan ja hierojan palvelut on tarkoitettu paitsi talon asukkaille myös ulkopuolisille asiakkaille. Jalkahoitaja pitää tällä hetkellä vastaanottoa ajanvarauksella 040-5212882. Kampaajan ajanvaraus 045 113 3329, hierojan vastaanotto on suljettuna tällä hetkellä.
Palvelutalo-130_3

Esplanadin kirjasto

Katutasossa on Loviisan pääkirjaston ylläpitämä kirjastohuone, jossa asukkaat voivat lukea päivän lehdet tai lainata kirjoja.

Yhdessä iloa päivään!

Monipuolinen päivätoiminta tuo sisältöä vanhusten arkeen.
”Meillä on ohjelmassa bingoa, levyraati, pelejä, askartelua, maalaamista, leipomista ja lukemista. Hoidamme kädet ja lakkaamme kynnet. Jumppaamme ja uimme, käymme kuntosalilla ja teemme retkiä luontoon. Käymme kirjastossa lukemassa lehdet ja teatterissa viihtymässä, markkinoilla ostoksilla ja kotieläinfarmilla tutustumassa eläimiin.
Toimintamme on todella monipuolista. Mielekäs tekeminen ja mukava seura pitävät vanhukset toimintakykyisinä ja iloisina. Se, että voi nauttia elämästään ja arjen pienistä iloista, on tärkeä hyvän elämän rakennuspalikka. Me olemme todella omistautuneita työllemme, teemme sitä koko sydämellämme.”
Arja Isotalo, kuntohoitaja
Mielekästä työtä hoito- ja palvelualalla

Loviisan palvelutalosäätiö on vastuullinen ja luotettava työnantaja. Meille jokainen työntekijä on arvokas, jokainen heistä on käyntikorttimme asiakkaan suuntaan.

Olemme tehostaneet hallintoamme ja päivittäneet toimintatapojamme vastaamaan tämän päivän vaatimuksia – niin liiketoiminnallisesta kuin vanhustenhoidollisesta näkökulmasta.

Viikko-ohjelma | Vecko program

SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU

Miten me sen teemme?

” Jaamme työtehtävät järkevästi ja toimimme eettisesti. Olemme helposti lähestyttäviä ja ihmisarvoja kunnioittavia,
ja toimimme ammattimaisesti ja vastuullisesti. Emme ole kasvottomia.
Loviisan Palvelutalosäätiöllä on kasvot: sen henkilökunta ja sen asiakkaat.

PALVELUT

Palveluksessanne

Inka Itävaara

toimitusjohtaja
p. 050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

hallintopäällikkö
p. 050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Susanna Tolvanen

palveluvastaava/Eleonora
p. 050 324 9644
susanna.tolvanen@lspts.fi

Maria Virtanen

päivätoiminnan työntekijä
p. 050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Sairaanhoitaja/lähihoitaja/hoiva-avustaja, jos olet kiinnostunut työskentelemään tehostetun palvelun asiakkaiden tai kotihoidon asiakkaiden kanssa, niin lähetä meille avoin hakemus. Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia toimia, mutta keikkatyötä on ajoittain tarjolla. Hoitajamme ovat työskennelleet meillä pitkään joten meillä on mahdollisuus päästä työskentelemään kokeneiden ja lisäksi mukavien työkavereiden kanssa.
rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

ravitsemuspäällikkö
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Keittiö: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Uimahallin valvoja: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora Dahlia 3: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |   Eleonora Dahlia 4: 046 046 921 6398, eleonora.dahlia@lspts.fi

Hyvinvointipalvelut:

Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipsuvarvas 040-521 2882

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Eleonora

Kuhlefeltinkatu 37
07940 Loviisa

050 443 2014

Lounaslista/Lunchlista

 

VIIKKO/VECKA 32 lounas/lunch 9,-  + kahvi/kaffe/te

Maanantai, Måndag

Jauhelihagulassi/Maletköttgulasch

Kasvisgulassi/Vegegulasch

Jäätelö/Glass

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Tiistai, Tisdag

Kana-kookoscurry/Broiler kookoscurry

Kasvis-kookoscurry/Vege kookoscurry

Hedelmäkiisseli/Fruktkräm

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Keskiviikko, Onsdag

Lasagne

Kasvislasagne/Vegelasagne

Mousse

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Torstai, Torsdag

Kalakeitto/Fisksoppa

Kasvissosekeitto/Vegesoppa

Kaurapaistos/Havregott

Tuoreet sämpylät/Färska semlor

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Perjantai, Fredag

Lihapullat/Köttbullar

Kasviskroketti/Vegekrokett

Kookoskiisseli/Kokoskräm

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Lauantai, Lördag

Mantelikala/Mandelfisk

Täytetty paprika/Fylld paprika

Tehojuoma/Styrkedryck

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

Sunnuntai, Söndag

Karjalanpaisti/Karelskstek

Uunujuurekset/Ugnsrotsaker

Sitruunakiisseli/Citronkräm

Lämpimät vihannekset/Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

 

VIIKKO/VECKA 31 lounas/lunch 9,-  + kahvi/kaffe/te

 

Maanantai, Måndag

Pannupihvi/Pannbiff

Kasvispihvi/Grönsaksbiff

Mangorahka/Mangokvarg

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Tiistai, Tisdag

Paneroitu kana/Panerad kyckling

Kasvispihvit/Vegebiff

Rahka/Kvarg

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Keskiviikko, Onsdag

Maksalaatikko/Leverlåda

Porkkanalaatikko/Morotslåda

Vuodenaikakiisseli /Årstidskräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Torstai, Torsdag

Kesäkeitto/Snålsoppa

Ahvenanmaan pannukakku/
Ålands pannkaka

Tuoreet sämpylät/

Färska semlor

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Perjantai, Fredag

Makaronilaatikko/Makaronilåda

Uunimunakas/Ugnsomelett

Kiisseli/kräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Lauantai, Lördag

Broilerkeitto/Broilersoppa

Kasviskeitto/Vegesoppa

Kaurapaistos/Havregott

 

Salaattipöytä/Salladsbuffe

 

Sunnuntai, Söndag

Kalapata/Fiskgryta

Kasvispata/Vegegryta

Luumukiisseli/Plommonkräm

Lämpimät vihannekset/

Varma grönsaker

Salaattipöytä/Salladsbuffe