Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Hyvämaineista,
rehellistä ja lämmintä
vanhustenhoitoa 24/7

LOVIISAN PALVELUTALOSÄÄTIÖ

Palvelutalot Esplanad ja Eleonora

Vuokra-asunnot

Palvelutalo Esplanadissa on 38 eri kokoista valoisaa vuokra-asuntoa, joissa kaikissa on tupa-keittiö, kylpyhuone ja oma parveke. Palvelut eivät sisälly vuokraan, vaan asukkaat voivat ostaa palveluja tarpeen mukaan.

Lisäksi talon ensimmäisestä kerroksesta löytyy 7 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta sekä yhteinen iso olohuone, yhteinen keittiö ja hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Tämä ryhmäkoti on täysin esteetön ja olohuoneesta on käynti aurinkoiselle sisäpihalle. Kaikki tilat on remontoitu vuoden 2021 alussa. Tila soveltuu loistavasti yksinäisille ihmisille, jotka kaipaavat muiden seuraa, viihtyisää asuinympäristöä ja asumista lähellä kaikkia palveluja.

Päivätoiminta

Esplanadissa on tarjolla monipuolista päivätoimintaa kotona asumisen tueksi. Loviisan kaupunki ostaa puitesopimuksen kautta säätiöltä päivätoimintaa ja näin ollen myös ohjaa asiakkaita päivätoimintaan. Päivätoiminta koostuu ohjatuista ohjelmista esim. jumppaa, laulua ja ulkoilua.

Eleonora

Eleonora tarjoaa 32 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Loviisan kaupunki ostaa kaikki Eleonoran asukaspaikat. Eleonora sijaitsee lähellä Loviisan keskustaa, noin kilometrin päässä Esplanadista.

Meistä

Olemme lämminhenkinen ja vastuullinen vanhustenhoitopalveluita tarjoava säätiö Loviisan keskustassa.

Kohtelemme asiakkaitamme, heidän läheisiään ja henkilökuntaamme kunnioittavasti ja lämpimästi.

Palvelutalo

Mitä

Tarjoamme monipuolisia vanhustenhoitopalveluita eri yksiköissämme. Kaikkea pelkästä vuokra-asumisesta tehostettuun ympärivuorokautiseen hoitoon. 

Palvelutalo119

Miten

  • Ammattitaitoisesti
  • Turvallisesti
  • Kivasti
  • Korkeatasoisesti

Palvelutalosäätiö pähkinänkuoressa

1992 - Säätiö perustettiin

Loviisan seudun palvelutalosäätiö perustettiin 1992. Perustajiin kuului yrityksiä, yhdistyksiä ja Loviisan kaupunki. Perustajia oli yhteensä 34 kpl.

Oikeusministeriön 12.10.1992 antaman päätöksen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää Loviisan seudun eläkeläisten ja vammaisten avo- ja laitoshuoltoa sekä asumispalvelua tukipalveluineen erityisesti rakentamalla ja ylläpitämällä eläkeläisten ja vammaisten monipalvelukeskusta sekä edistämällä muutoinkin eläkeläisten ja vammaisten  palveluja.

1995 - Esplanad valmistui

Säätiön ensimmäinen palvelutalo Esplanad Kuningattarenkadulla Loviisan keskustassa.

2002 - Eleonora valmistui

Säätiön toinen palvelutalo, palvelutalo Eleonora,  valmistui Kuhlefeltinkadulle.

Hallitus

Säätiön päättävä elin on hallitus. Hallituksessa on 9 jäsentä ja yksi hoitotyön asiantuntija Loviisan kaupungista. Hallituksen jäsenet edustavat säätiön perustajia. Paikat on jaettu seuraavasti: Loviisan kaupunki ja seurakunta 3 paikkaa, yritykset 1 paikka ja yhdistykset/järjestöt 5 paikkaa.  Säätiöllä on toimitusjohtaja joka johtaa säätiön toimintaa ja taloutta. Toimitusjohtaja on tulos- ja talousvastuullinen ja hän raportoi toiminnasta hallitukselle.

Organisaatio

Säätiön organisaatioon kuuluu: hallitus, toimitusjohtaja, hallintopäällikkö sekä ravitsemushuollon päällikkö ja osastonhoitaja, hoitotyönhenkilökunta, keittiöhenkilökunta, siivoushuollon henkilökunta ja uima-allasvalvoja.

Toiminta

Säätiön toimintaan kuuluu tehostettu palveluasuminen, päivätoiminta, keittiötoiminta, vuokra-asuntojen vuokraus, tilojen vuokraus ja uima-allastoiminta.

Loviisan seudun palvelutalosäätiö

Palvelutalossa tapahtuu vuoden jokaisena päivänä,
lisäksi vierailijat elävöittävät toimintaa.
Uimahallin yleisövuoroissa, ravintolassa ja järjestettävissä
tilaisuuksissa käy vuosittain tuhansia ihmisiä.

Vuokra asuminen

Esplanadin palvelutalossa on 38 vuokra-asuntoa. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä 40-49m2 ja kaksioita kokoa 50-59m2. Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö ja oma parveke. Asukkaat voivat ostaa tarvitsemansa palvelut esim. Loviisan kaupungin kotihoitoa, kampaaja-palvelua sekä ruokailla säätiön omassa lounaskahvilassa.

Lisäksi talon sisäänkäyntikerroksesta löytyy tammikuussa 2021 remontoidut 7 omalla kylpyhuoneella varustettua huonetta. Huoneilla on yhteinen viihtyisä olohuone, keittiö ja erittäin hyvin varusteltu kodinhoitohuone. Olohuoneesta on käynti aurinkoiselle pihalle. Tämä ryhmäkoti/kimppa-asunto soveltuu ihmisille, jotka haluavat oman rauhan, mutta kaipaavat silti lähelle muita ihmisiä. Arvostavat lähellä sijaitsevia palveluita ja mahdollisuutta päästä halutessaan valmiiseen ruokapöytään saman talon sisällä. Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan!

Tehostettu palveluasuminen

Säätiö tarjoaa tehostettua palveluasumista Eleonorassa. Hoitotyön tavoitteena on asukkaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn, hyvän olon sekä mielekkään ja ihmisarvoisen elämän saavuttaminen.

Kevät 2021 Esplanadissa

Esplanadissa on runsaasti palveluita helpottamassa arkea.
Palvelutalo91

Ravintola & kahvio

Esplanadin lounaskahvila valmistaa päivittäin herkullista kotiruokaa niin arkeen kuin juhlaan. Valmistamme lounaaksi myös kasvisvaihtoehdon. Leivonnaiset, leivät, kakut – kaikki omasta keittiöstä. Otamme vastaan sekä lounas- että cateringtilauksia.

Keittiö on auki päivittäin klo 7–14. Lounas tarjoillaan klo 11–13. Keittiö toimittaa ruokaa säätiön omaan tarpeeseen sekä ulkopuolisille tilaajille, myös kestitykset eri tilaisuuksiin ovat mahdollisia. Ole rohkeasti yhteydessä ja kerro miten keittiömme voi auttaa.

Äitienpäiväksi keittiöstämme voi tilata mansikkakakkuja. 10 henkilön kakku 20,- Ennakkotilaukset mahdollisimman nopeasti ja kakkujen nouto joko lauantaina 8.5. tai sunnuntaina 9.5. Kakkujen nouto lauantaina klo 13-14 ja sunnuntaina klo 7-13.

Tilaukset:  050 443 1885

Palvelutalo125

Kokous- ja juhlatilat

Tämän hetkisen tiedon perusteella voimme aloittaa tilojemme vuokraamisen koulutuksiin, kokouksiin ja juhliin 17.5.2021.

Meillä on tarjota  kabinetti max 25 henkilöä ja juhlasali max 80 henkilöä.

Varaukset puh. 050 443 1204 tai sähköpostilla susanna.raiha@lspts.fi

Palvelutalo85

Esplanadin uima-allasosasto

Uima-allasosastoa voi tällä hetkellä käyttää 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ryhmäharrastustoimintaan. Lisäksi tilan voi vuokrata perhe- tai yksityiskäyttöön.

Arkisin 60,-/1,5h ja viikonloppuisin 90,-/1,5h

Teemme parhaamme, että toivottu ajankohta saadaan järjestymään.

Varaukset puh. 050 443 1204 & 050 554 9404

Palvelutalo4

Päivätoiminta Esplanadissa

Päivätoimintamme on suljettu toistaiseksi coronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisevänä toimepiteenä.

Loviisan kaupunki ostaa säätiön järjestämää päivätoimintaa Loviisalaisille ikäihmisille, mutta päivätoimintaan voi hakeutua myös yksityisesti. Päivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä, retkiä sekä ateriat. Päivätoiminnan tarkoitus on tukea ikäihmisen kotona asumista ja tarjota lepohetki omahoitajalle. Loviisan kaupunki laskuttaa päivätoiminnan asiakkaita päivätoiminnasta. Yksityisiä asiakkaita laskuttaa säätiö.

Palvelutalo33

Olohuone-toiminta Esplanadissa

Olohuonetoimintamme on suljettu 16.5.2021 asti.

 

Olohuone-toiminta on alkanut keväällä 2018 ja toimii vapaaehtoisten voimin maanantaista perjantaihin Esplanadin palvelutalossa.  Olohuoneessa on vaihtelevaa ohjelmaa.  Kaikki ovat tervetulleita mukaan Olohuoneeseen ja osallistuminen on pääsääntöisesti ilmaista.

shindo

Hyvinvointipalvelut Esplanadissa

Hyvinvointipalveluja tarjoavat yksityisyrittäjät pitävät vastaanottoaan katutason siivessä. Kampaajan, jalkahoitajan ja hierojan palvelut on tarkoitettu paitsi talon asukkaille myös ulkopuolisille asiakkaille. Jalkahoitaja pitää tällä hetkellä vastaanottoa ajanvarauksella 040-5212882. Kampaajan ajanvaraus 045 113 3329, hierojan vastaanotto on suljettuna tällä hetkellä.
Palvelutalo-130_3

Esplanadin kirjasto

Katutasossa on Loviisan pääkirjaston ylläpitämä kirjastohuone, jossa asukkaat voivat lukea päivän lehdet tai lainata kirjoja.

Yhdessä iloa päivään!

Monipuolinen päivätoiminta tuo sisältöä vanhusten arkeen.
”Meillä on ohjelmassa bingoa, levyraati, pelejä, askartelua, maalaamista, leipomista ja lukemista. Hoidamme kädet ja lakkaamme kynnet. Jumppaamme ja uimme, käymme kuntosalilla ja teemme retkiä luontoon. Käymme kirjastossa lukemassa lehdet ja teatterissa viihtymässä, markkinoilla ostoksilla ja kotieläinfarmilla tutustumassa eläimiin.
Toimintamme on todella monipuolista. Mielekäs tekeminen ja mukava seura pitävät vanhukset toimintakykyisinä ja iloisina. Se, että voi nauttia elämästään ja arjen pienistä iloista, on tärkeä hyvän elämän rakennuspalikka. Me olemme todella omistautuneita työllemme, teemme sitä koko sydämellämme.”
Arja Isotalo, kuntohoitaja
Mielekästä työtä hoito- ja palvelualalla

Loviisan palvelutalosäätiö on vastuullinen ja luotettava työnantaja. Meille jokainen työntekijä on arvokas, jokainen heistä on käyntikorttimme asiakkaan suuntaan.

Olemme tehostaneet hallintoamme ja päivittäneet toimintatapojamme vastaamaan tämän päivän vaatimuksia – niin liiketoiminnallisesta kuin vanhustenhoidollisesta näkökulmasta.

Viikko-ohjelma | Vecko program

SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU
SULJETTU

Miten me sen teemme?

” Jaamme työtehtävät järkevästi ja toimimme eettisesti. Olemme helposti lähestyttäviä ja ihmisarvoja kunnioittavia,
ja toimimme ammattimaisesti ja vastuullisesti. Emme ole kasvottomia.
Loviisan Palvelutalosäätiöllä on kasvot: sen henkilökunta ja sen asiakkaat.

PALVELUT

Palveluksessanne

Inka Itävaara

toimitusjohtaja
p. 050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

hallintopäällikkö
p. 050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Maria Virtanen

päivätoiminnan työntekijä
p. 050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Sairaanhoitaja/lähihoitaja/hoiva-avustaja hae meille kesätöihin rekrysivumme kautta! Tarjoamme ilmaisen asunnon aivan Loviisan keskustasta.
rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

ravitsemuspäällikkö
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Keittiö: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Uimahallin valvoja: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora Dahlia 3: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |   Eleonora Dahlia 4: 046 046 921 6398, eleonora.dahlia@lspts.fi

Hyvinvointipalvelut:

Elisabeth Lobbas, Shindo 050 341 4980                                                               Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipsuvarvas 040-521 2882

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Esplanad

Kuningattarenkatu 7
07900 Loviisa

050 443 1204

Eleonora

Kuhlefeltinkatu 37
07940 Loviisa

050 443 2014

Lounaslista

 

VIIKKO 19

 

Maanantai

Läskisoosi

Kasviskastike

Kahvikiisseli

Tiistai

Kievinkana

Kasvispihvit

Rahka

Keskiviikko

Maksalaatikko

Porkkanlaatikko

Vuodenaika kiisseli

Torstai

Kaalikeitto

Ahvenanmaan pannukakku

Perjantai

Uunimakkara

Uunimunakas

Toffemousse

Lauantai

Broilerkeitto

Kasviskeitto

Kaurapaistos

Sunnuntai

Kalapata

Kasvispata

Luumukiisseli

 

VIIKKO 18

Maanantai

Hedelmäinen possupata

Hedelmäinen kasvipata

Kiisseli

Tiistai

Aurinkoinen kalavuoka

Kasvisvuoka

Marjatrifle

Keskiviikko

Tilliliha

Kasviskastike

Kiisseli

Torstai

Hernekeitto

Pannukakku

Perjantai

Nakkikastike

Härkiskastike

Talon rahka

Lauantai

Broilerkiusaus

Kasviskiusaus

Vadelmamousse

Sunnuntai

Lihamureke

Kasvismureke

Kiisseli