Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Ärlig och varm
åldringsvård
med gott rykte 24/7

STIFTELSEN FÖR LOVISANEJDENS SERVICEHUS

Servicehus Esplanad och Eleonora

Hyresbostäder

Servicehuset Esplanad har 38 ljusa hyresbostäder av olika storlekar, där alla lägenheter har kombinerat kök-vardagsrum, badrum och egen balkong. Servicen ingår inte i hyran, utan boendena har möjlighet att köpa service enligt behov.

I husets första våning finns 6 lägenheter utrustade med egna badrum. Lägenheterna har ett gemensamt stort vardagsrum och kök samt välutrustat hemvårdsrum. Från vardagsrummet leder dörren till en solig innergård. Utrymmena är renoverade i början av 2021.  Dessa lägenheter passar perfekt åt ensam boende personer som är sociala och vill bo mitt i centrum nära all service.

Dagsverksamhet

Esplanad erbjuder mångsidig dagsverksamhet som stöd för seniorer som bor hemma. Lovisa stad köper via ramavtalet dagsverksamhets platserna av stiftelsen och därmed även placerar kunderna till dagsverksamheten. Programmet i dagverksamheten är ledd av skolad personal och består bla av gymnastik, sång och musik samt utevistelse.

Eleonora

Eleonora erbjuder resurserad serviceboende för äldre, som behöver vård dygnet runt. Lovisa stad köper alla 32 platser via ramavtalet. Eleonora befinner sig nära Lovisa centrum, ca. en kilometer från Esplanad.

Om oss

Vi är en varmhjärtad och ansvarsfull stiftelse som erbjuder service för äldre i centrum av Lovisa.

Vi bemöter våra kunder och deras anhöriga samt personalen med respekt och värme.

Palvelutalo

Vad

Vi erbjuder mångsidig service i olika enheter. Det finns att välja mellan hyresbostäder utan service för äldre personer, simhall, mötesutrymmen, lunchrestaurang samt resurserad vård dygnet runt.

Palvelutalo119

Hur

  • Professionellt
  • Säkert
  • Trevligt
  • Högklassigt

Stiftelsen för servicehus i ett nötskal

1992 – Stiftelsen grundades

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus grundades år 1992. Grundarmedlemmarna bestod av företag, föreningar och Lovisa stad; allt som allt 34 medlemmar.

Enligt justitieministeriets beslut 12.10.1992 är stiftelsens avsikt att stöda, främja och utveckla öppen- och institutionsvård samt boendeservice med stödservice för seniorer och handikappade. Detta görs speciellt genom att bygga och driva ett mångservicecentrum samt genom att främja service för seniorer och handikappade.

1995 – Servicehuset Esplanad blev färdig

Stiftelsens första servicehus Esplanad finns på Drottningsgatan i Lovisa centrum.

2002 – Servicehuset Eleonora blev färdig

Stiftelsens andra servicehus Eleonora finns på Kuhlefeltsgatan.

Styrelsen

Styrelsen är stiftelsens beslutande organ. Styrelsen har 9 styrelsemedlemmar och en sakkännare i vårdarbete från Lovisa stad. Styrelsemedlemmarna består av stiftelsens grundare. Platserna har indelats enligt följande: Lovisa stad och församling 3 platser, företag 1 plats och föreningar/organisationer 5 platser. Stiftelsen har en VD som styr stiftelsens verksamhet och ekonomi. VD:n är ansvarig för resultat och ekonomi och rapporterar om verksamheten för styrelsen.

Organisation

Till stiftelsens organisation hör styrelsen, VD, administrativschef, kosthållschef och avdelningskötare, vårdpersonal, städarbetare, kökspersonal samt simövervakare.

Verksamhet

Till stiftelsens verksamhet hör resurserat serviceboende, dagsverksamhet, köksverksamhet, uthyrning av hyresbostäder, uthyrning av lokaliteter samt simavdelningsverksamhet.

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus

Det händer och sker i servicehuset varje dag året runt. Dessutom upplivas verksamheten av olika besökare.
De allmänna turerna i simhallen, restaurangen och olika tillställningar lockar tusentals besökare årligen.

Esplanads hyresbostäder

I Esplanads servicehus finns 38 hyresbostäder. Bostädernas storlek varierar från enrummare 40-49m2 till tvårummare i storlek 50-59 m2. I alla bostäder finns kombinerat kök och vardagsrum samt egen balkong. Hyresgästerna kan köpa den service de behöver tex. hemvård från Lovisa stad, frisör tjänster samt äta lunch i Esplanads lunchcafe’.

På första våningen finns 6 lägenheter som blivit renoverade i början av 2021. Dessa lägenheter har egna stora badrum samt ett stort gemensamt vardagsrum och kök. Från vardagsrummer leder dörren till en solig innergård. Dessa lägenheter passar perfekt åt personer som vill bo mitt i centrum och trivs att vara tillsammans med andra. Välkomna!

Resurserat serviceboende

Stiftelsen erbjuder resurserat serviceboende i Eleonora. Syftet med vårdarbetet är att befrämja boendenas bästa möjliga handlingsförmåga och välmående samt ett meningsfullt och människovärdigt liv.

Service i Esplanad

I Esplanaden finns det gott om service, som underlättar seniorernas vardag.
Palvelutalo91

Lunchcafe'

Esplanads lunchcafe’ tillreder läcker hemlagad husmanskost till både vardag och fest. Vi har även att erbjuda vegetarisk kost. Bakverk och bröd – allt från eget kök.

Köket är öppet dagligen för husets boenden och allmänheten kl.7.00-14.00. Frukost serveras kl.7.00-10.00 och lunch kl. 11−13. Till frukosten hörs gröt, ägg, bröd/nybakade semlor, saft, kaffe eller te.

Köket levererar mat till stiftelsens egna enheter men även till utomstående lunchgäster. Vi tar även hand om cateringen till olika tillställningar samt lunch take away-beställningar.

Tel. 050 443 1885

Palvelutalo125

Mötes- och festlokaler

Stiftelsen hyr ut utrymmen för tex skolningstillfällen, möten och fester. Vi har att erbjuda kabinettet för max. 25 personer och festsalen för max. 80 personer.

Sammankomstbegränsningar för tillställningar som ordnas inomhus förlängs av Regionförvaltningsverket till den 31.1.2022.

Bokningar,  per tel. 050 443 1204 eller per e-post susanna.raiha@lspts.fi

Palvelutalo85

Esplanads bassängavdelning

På grund av restriktionerna av Regionförvaltningsverket är vi tvugna att hålla simhallen stängd under perioden 28.12.2021-7.2.2022.

Öppen för allmänhet
må. kl. 16.00-21.00
ti. kl. 13.00-16.00
fre. kl. 14.00-19.00

sö. kl.10.00-15.00

Bassängavdelningen har dessutom regelbundna turer till olika vattengymnastikgrupper och föreningar. Det går även att hyra bassängavdelningen till privata personer för  65€/1,5 timmar på vardagar och 95€/1,5 timmar på helger.
Bokningar, tel. 050 443 1204 & 050 554 9404

Palvelutalo4

Dagsverksamheten

Dagverksamheten öppnades pånytt den 1.6.2021 och vi har ännu några platser lediga.

Lovisa stad köper av stiftelsen dagsverksamhets servicen. Dagverksamheten består av ledd rehabiliterande verksamhet samt social gemenskap. Lovisa stad fakturerar kunderna för dagverksamheten.

Palvelutalo33

Vardagsrummet i Esplanad

Vardagsrummet började sin verksamhet på våren 2018 och bedrivs av frivillig verksamhet från måndag till fredag i Esplanads servicehus. I vardagsrummet finns varierande program och alla är välkomna att delta. Reservering av vardagsrummet kostar 5€/gång. Stiftelsen bjuder på kaffe åt deltagarna.
shindo

Välmåendeservice

Privatföretagare som erbjuder välmåendeservice befinner sig på gatuplanet i Esplanad. Frisörens, fotvårdarens och massörens service är avsedda både för husets boenden och allmänheten. Fotvårdarens mottagning är öppen med tidsbeställning 040-5212882.

Frisören tar emot beställningar på numret 045 113 3329.

Massören börjar ta emot kunder i september, 050 341 4980.

Palvelutalo-130_3

Esplanads bibliotek

Biblioteket är tillsvidare stängt för utomstående. På gatuplanet i Esplanad befinner sig också ett biblioteksrum som drivs av huvudbiblioteket. Här får boendena läsa dagens tidningar eller låna böcker. Även utomstående besökare är välkomna.

Tillsammans blir vi glada!

Mångsidig dagsverksamhet för med sig mera innehåll till seniorernas vardag.
”Vi har bingo och skivråd, vi spelar, pysslar, målar, bakar och läser. Vi får manikyr och naglarna lackade. Vi gymnastiserar och simmar, går på gymmet och gör utflykter i naturen. Vi läser tidningar i biblioteket och trivs att gå på teater, besök marknader och bekantar oss med djur i husdjursparken.
Vår verksamhet är väldigt mångsidig. Mångsidigt sysslande och trevligt sällskap håller åldringar glada och handlingskraftiga. Det är viktig för ett gott liv att man får njuta av livet och vardagens små glädjeämnen. Vi förbinder oss till vårt arbete och gör det helhjärtat.”
Arja Isotalo, konditionsskötare
Ett givande arbete inom vård- och servicesektorn

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus är en ansvarsfull och pålitlig arbetsgivare. Vi uppskattar vår personal; de är vår visitkort till kunden.

Vi har effektiviserat vår administration och uppdaterat våra rutiner enligt dagens krav både ur åldringsvårdens och affärsverksamhetens synvinkel.

Hur gör vi det?

”Vi delar upp arbetsuppgifterna förståndigt och fungerar etiskt. Vi är lättillgängliga och uppskattar människovärde.
Dessutom är vår verksamhet professionell och ansvarsfull. Vi ger personlig service.
Stiftelsen har ett ansikte: vår personal och dess kunder.”

SERVICE

Till ert förfogande

Inka Itävaara

verkställande direktör
050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

administrativ chef
050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Diana Lindfors

serviceansvarig / Eleonora

050 555 9234

diana.lindfors@lspts.fi

 

Maria Virtanen

dagsverksamhetens personal
050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Kom och jobba hos oss!

rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

kosthållschef
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Kök: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Övervakare, simhallen: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora, Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora, Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora, Dahlia 3: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |

Välmåendeservice:

Elisabeth Lobbas, Shindo 050 341 4980                                        Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipuvarvas 040-521 2882

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Esplanad

Drottningsgatan 7
07900 Lovisa

050 443 1204

Eleonora

Kuhlefeltsgatan 37
07940 Lovisa

050 443 2014

Lunchlista kl. 11.00-13.30

 

VIIKKO/VECKA 5 lounas/lunch 10,50€   kahvi/kaffe/te

Maanantai/Måndag

Lihapata/Köttgryta

Kasvispata/Vegetariskgryta

Kiisseli/Kräm

 

Tiistai/Tisdag

Kalaleike/Panerad fisk, remulade

Kasvispihvit/Vegetarisk biff

Vadelmamousse/Hallonmousse

 

Keskiviikko/Onsdag

Shepherd´s pie

Kasvislaatikko/Vegelåda

Kiisseli/Kräm

 

Torstai/Torsdag

Siskonmakkarakeitto/Siskonkorvsoppa

Juuresjuustokeitto/Rotsaks ostsoppa

Pannukakku/Pannkaka

Perjantai/Fredag

Intialainen kasviscurry

Kiisseli/Kräm

 

Lauantai/Lördag

Kana-kookoskeitto/Broilersoppa med kokos

Bataattikeitto/Batatsoppa

Sämpylä/Semla

Pullavanukas/Brödpudding

 

Sunnuntai/Söndag

Lihamureke/Köttfärslimpa, svampsås

Kasvismurekepihvit, kermaviilikastike

Vegetariskfärsbiff, gräddfilsås

Jäätelö/Glass

 

VIIKKO/VECKA 4 lounas/lunch 10,50€  kahvi/kaffe/te

Maanantai/Måndag

Roseepippuropossu/Rosépeppargris

Feta-tomaattipaistos/Feta och tomatgratäng

Kiisseli/Kräm

 

Tiistai/Tisdag

Maksakastike/Leversås

Kasviskastike/Grönsakssås

Kiisseli/Kräm

 

Keskiviikko/Onsdag

Butter chicken

Kasviskastike/Vegetarisksås

Marjatrifle

 

Torstai/Torsdag

Pinaattikeitto, kananmuna

Spenatsoppa, ägg

Kaurapaistos/Havregott

Perjantai/Fredag

Välimerenmakkara, perunamuusi

Kesäkurpitsapihvit/zucchinibiffar

Kiisseli/Kräm

 

Lauantai/Lördag

Savulohikiusaus/Frestelse med röktlax

Kasviskiusaus/Vegetariskfrestelse

Suklaamousse/Chokladmousse

 

Sunnuntai/Söndag

Lindströminmureke/Lindströmsfärs

Kasvismureke/Vegefärs

Kiisseli/Kräm