Kuningattarenk./ Drottningsg. 7
07900 Loviisa/Lovisa

050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Toimisto avoinna/Kontoret öppet
arkisin/vardagar 9.00–15.00

Ärlig och varm
åldringsvård
med gott rykte 24/7

STIFTELSEN FÖR LOVISANEJDENS SERVICEHUS

Servicehus Esplanad och Eleonora

Hyresbostäder

Esplanad har 38 ljusa hyresbostäder av olika storlekar, där alla lägenheter har kombinerat kök-vardagsrum, badrum och egen balkong. Service ingår inte i hyran, utan boendena har möjlighet att köpa service enligt behov.

I husets första våning finns 5 lägenheter utrustade med egna badrum. Lägenheterna har ett gemensamt stort vardagsrum och kök samt välutrustat hemvårdsrum. Från vardagsrummet leder dörren till en solig innergård. Utrymmena är renoverade i början av 2021.  Dessa lägenheter passar perfekt åt ensam boende personer som är sociala och vill bo mitt i centrum nära all service.

Dagsverksamhet

Esplanad erbjuder mångsidig dagsverksamhet 5 dagar i veckan som stöd för seniorer som bor hemma. Lovisa stad köper via ramavtalet dagsverksamhets platserna av stiftelsen och därmed även placerar kunderna till dagsverksamheten. Det lönar sig att vara direkt i kontakt med Lovisa stad angående möjlighet att få delta i verksamheten.

Dagverksamheten är ledd av Maria Virtanen som är väldigt omtyckt av gruppens deltagare. Programmet består bla av gymnastik / konditionssal, musik, spelande av olika spel, bakning, blomskötsel och musik samt utevistelse. Under måltiderna (morgonmål, lunch och eftermiddagskaffe) diskuterar gruppen bland annat om aktuella händelser i världen.

Eleonora

Servicehuset Eleonora ligger i ett lummigt område ca 1 km från Lovisa torg. Eleonora har 32 platser och erbjuder resurserad serviceboende för äldre, som behöver vård dygnet runt. Servicehuset har två grupphem med soliga terasser, trygga trädgårdar med staket och hemtrevliga gemensamma utrymmen. Alla 32 lägenheter ligger på ett plan och är både ljusa och rymliga. Lägenheter har egna badrum.

De flesta av stiftelsens vårdare har jobbat många år på Eleonora. Vårdarna säkrar att våra boenden har en trygg och bekymmerslös vardag. Fotvårdare, frissör samt fysioterapeut gör besök vid behov. Hemsjukvården samt läkaren fungerar som stöd vid akuta situationer.

Målet med vården är att upprätthålla funktionsförmågan samt ge ett meningsfullt och människovärdigt liv.

Om oss

Vi är en varmhjärtad och ansvarsfull stiftelse som erbjuder hyreslägenheter för seniorer, äldreomsorg samt catering i centrum av Lovisa.

Vi bemöter våra kunder och deras anhöriga samt personalen med respekt och värme.

IMG_0198

Vad

Stiftelsen erbjuder mångsidig service i 2 olika enheter. Det finns att välja mellan hyresbostäder utan service för äldre personer, simhall, mötesutrymmen, lunchrestaurang samt resurserad vård dygnet runt.

Ni är hjärtligt välkomna att bekanta er med våra utrymmen och service som vi erbjuder! 

IMG_0209

Hur

  • Professionellt
  • Säkert
  • Trevligt
  • Högklassigt

Stiftelsen för servicehus i ett nötskal

1992 – Stiftelsen grundades

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus grundades år 1992. Grundarmedlemmarna bestod av företag, föreningar och Lovisa stad; allt som allt 34 medlemmar.

Enligt justitieministeriets beslut 12.10.1992 är stiftelsens avsikt att stöda, främja och utveckla öppen- och institutionsvård samt boendeservice med stödservice för seniorer och handikappade. Detta görs speciellt genom att bygga och driva ett mångservicecentrum samt genom att främja service för seniorer och handikappade.

1995 – Servicehuset Esplanad blev färdig

Stiftelsens första servicehus Esplanad finns på Drottningsgatan i Lovisa centrum.

2002 – Servicehuset Eleonora blev färdig

Stiftelsens andra servicehus Eleonora finns på Kuhlefeltsgatan.

Styrelsen

Styrelsen är stiftelsens beslutande organ. Styrelsen har 9 styrelsemedlemmar och en sakkännare i vårdarbete från Lovisa stad. Styrelsemedlemmarna består av stiftelsens grundare. Platserna har indelats enligt följande: Lovisa stad och församling 3 platser, företag 1 plats och föreningar/organisationer 5 platser. Stiftelsen har en VD som styr stiftelsens verksamhet och ekonomi. VD:n är ansvarig för resultat och ekonomi och rapporterar om verksamheten för styrelsen.

Organisation

Till stiftelsens organisation hör styrelsen, VD, administrativschef, kosthållschef och avdelningskötare, vårdpersonal, städarbetare, kökspersonal samt simövervakare.

Verksamhet

Till stiftelsens verksamhet hör resurserat serviceboende, dagsverksamhet, köksverksamhet, uthyrning av hyresbostäder, uthyrning av lokaliteter samt simavdelningsverksamhet.

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus

Det händer och sker på Esplanad varje dag året runt. Dessutom upplivas verksamheten av olika besökare.
De allmänna turerna i simhallen, restaurangen och olika tillställningar lockar tusentals besökare årligen.

Esplanads hyresbostäder

I Esplanad finns 38 hyresbostäder. Bostädernas storlek varierar från enrummare 40-49m2 till tvårummare i storlek 50-59 m2. I alla bostäder finns kombinerat kök och vardagsrum samt egen balkong. Hyresgästerna kan köpa den service de behöver tex. hemvård från Lovisa stad, frisör tjänster samt äta lunch i Esplanads lunchcafe’.

På första våningen finns 5 lägenheter som blivit renoverade i början av 2021. Dessa lägenheter har egna stora badrum samt ett stort gemensamt vardagsrum och kök. Från vardagsrummet leder dörren till en solig innergård. Lägenheter passar perfekt åt personer som vill bo mitt i centrum och trivs att vara tillsammans med andra. Välkomna!

På våren 2022 inredde vi tre rum för kortvarigt boende. Lägenheterna finns på första våningen. De har ett gemensamt kök och vardagsrum samt utgång till innergården. Alla lägenheter har egna badrum.

https://www.loviisanesplanad.fi/

Resurserat serviceboende

Servicehuset Eleonora ligger i ett lummigt område ca 1 km från Lovisa torg. Eleonora har 32 platser och erbjuder resurserad serviceboende för äldre, som behöver vård dygnet runt. Servicehuset har två grupphem med soliga terasser, trygga trädgårdar med staket och hemtrevliga gemensamma utrymmen. Alla 32 lägenheter ligger på ett plan och är både ljusa och rymliga. Lägenheter har egna badrum.

De flesta av stiftelsens vårdare har jobbat många år på Eleonora. Vårdarna säkrar att våra boenden har en trygg och bekymmerslös vardag. Fotvårdare, frissör samt fysioterapeut gör besök vid behov. Hemsjukvården samt läkaren fungerar som stöd vid akuta situationer.

Målet med vården är att upprätthålla funktionsförmågan samt ge ett meningsfullt och människovärdigt liv.

Våren 2023 på Esplanad

På Esplanad finns det gott om service!
IMG_6698

Lunchcafe'

Esplanads lunchcafe’ tillreder läcker hemlagad husmanskost till både vardag och fest. Vi erbjuda även vegetarisk kost. Bakverk och bröd – allt från eget kök.

Köket är öppet dagligen för husets boenden och allmänheten kl.7.00-14.00. Frukost serveras kl.7.00-10.00 och lunch kl. 11−13.30.

Till frukosten hörs gröt, ägg, bröd/nybakade semlor, saft, kaffe eller te. I lunchcafèt finns möjlighet att läsa Hbl, Helsingin Sanomat, Östra Nyland, Loviisan Sanomat, Nya Östis samt ET-tidning. Frukost kostar 8€ och lunch 10,50€. Välkomna!

Köket levererar mat till stiftelsens egna enheter men även till utomstående lunchgäster. Vi tar även hand om catering till olika tillställningar samt lunch take away-beställningar.

Möjlig matsvinn säljs 15 min före köket stängs för 3,50€/ portion.

Tel. 050 443 1885

Palvelutalo125

Mötes- och festlokaler

Stiftelsen hyr ut utrymmen för tex skolningstillfällen, möten och fester. Vi har att erbjuda kabinettet för max. 25 personer och festsalen för max. 80 personer.

Bokningar,  per tel. 050 443 1204 eller per e-post susanna.raiha@lspts.fi

Flamingo

Esplanads bassängavdelning

Simhallen är öppen för allmänheten:
må. kl. 16.00-21.00
ti. kl. 13.00-16.00

fre. kl. 14.00-19.00

sö. kl.10.00-15.00

Från och med den 20.2.2023 är bastun på igen alla dagar, välkomna!

Bassängavdelningen har dessutom turer för olika vattengymnastikgrupper och föreningar.

Det går även att hyra bassängavdelningen till privat bruk. Priset är 69,50€/1,5 timme på vardagar och 103,50€/1,5 timme på helger och veckoslut. Ingång sker via huvuddörren vid Drottninggatan 7.

Bokningar vardagar: tel. 050 443 1204.

Ring 050 554 9404 vid problemsituationer på veckoslut och helger samt kvällar.

IMG_0216

Dagsverksamheten

Dagsverksamheten på Esplanad är öppen alla vardagar mellan klockan 8.00-14.00. Det finns ännu några lediga platser så hör av er om ni är intresserade av att delta i verksamheten. Dagsverksamheten består av ledd rehabiliterande verksamhet samt social gemenskap. Under dagen erbjuds morgonmål, lunch samt eftermiddagskaffe.

Dagsverksamheten stöder äldre att kunna bo hemma samt erbjuder en vilostund för egenvårdare.

Lovisa stad köper av stiftelsen dagsverksamhets servicen och staden tar hand om faktureringen av kunderna.

Palvelutalo33

Vardagsrummet på Esplanad

Vardagsrummet (i utrymmet finns ett litet bibliotek samt kök) började sin verksamhet på våren 2018 och bedrivs av frivillig verksamhet från måndag till fredag på Esplanad. I vardagsrummet finns varierande program och alla är välkomna att delta.

Reservering av vardagsrummet kostar 5€/gång om programmet som hålls i utrymmet är öppet även för stiftelsens hyresgäster.

Mera information angående utrymmet ger Susanna Räihä 050 443 1204.

shindo

Välmåendeservice

Privatföretagare som erbjuder välmåendeservice befinner sig på gatuplanet i Esplanad. Frisörens, fotvårdarens och massörens service är avsedda både för husets boenden och allmänheten, välkomna!

Fotvårdaren tar emot beställningar på numret 040-5212882.

Frisören tar emot beställningar på numret 045 113 3329.

Massören tar emot beställningar på numret 050 341 4980.

Palvelutalo-130_3

Esplanads bibliotek

Biblioteksrummet som ligger i samma utrymme på Esplanad som dagsverksamheten är öppen för husets boende samt utomstående besökare. Här finns möjlighet att läsa dagens tidningar och låna böcker som är donerade till stiftelsen.

Grupp-boende

På första våningen på Esplanad finns 5 nyrenoverade lägenheter med egna badrum. Till boende hör ett stort, trivsamt vardagsrum, kök samt ett välutrustad tvättstuga. Från vardagsrummer leder dörren till en solig innergård. Alla utrymmen är planerade för personer med special behov.

Dessa lägenheter passar perfekt åt personer som vill bo mitt i centrum och trivs att vara tillsammans med andra. Veckobastu, användning av konditionsalen, möjligheten att läsa dagstidningarna (Hbl, Helsingin Sanomat, Loviisan Sanomat, Nya Östis, samt ET-tidningen) är bland annat de saker som ingår i hyran. Boenden på Esplanad får även rabatt på frukost och lunch i lunchcafèt.

För tillfället har vi tre tomma lägenheter vars hyra är 535€ (i denna summa ingår el samt vatten) plus 30€ serviceavgift.

Stiftelsen har även tre möblerade rum för kortvarigt boende. Dessa lägenheter finns även på första våningen. Lägenheter har ett gemensamt kök och vardagsrum samt utgång till innergården. Alla lägenheter har egna badrum. Priset är 300€/vecka eller 60€/natt.

https://www.loviisanesplanad.fi/

Tillsammans blir vi glada!

Mångsidig dagsverksamhet för med sig mera innehåll till seniorernas vardag.
”Vi har bingo och skivråd, vi pysslar, målar, bakar samt läser. Vi gymnastiserar, går på gymmet och gör utflykter i naturen. Vi läser tidningar i biblioteket, besöker marknader samt piggar upp minnet genom att spela olika spel och diskutera dagens händelser.
Vår verksamhet är väldigt mångsidig. Meningsfullt sysslande och trevligt sällskap håller de äldre glada och handlingskraftiga. Det är viktig att få njuta av livet och vardagens små glädjeämnen. Vi, som vårdare,  förbinder oss till vårt arbete och gör det helhjärtat.”
Maria Virtanen, dagsverksamhetsledare
Ett givande arbete inom vård- och servicesektorn

Stiftelsen för Lovisanejdens servicehus är en ansvarsfull och pålitlig arbetsgivare. Vi uppskattar vår personal; de är vår visitkort till kunden.

Vi har effektiviserat vår administration och uppdaterat våra rutiner enligt dagens krav både ur åldringsvårdens och affärsverksamhetens synvinkel.

Hur gör vi det?

”Vi delar upp arbetsuppgifterna förståndigt och fungerar etiskt. Vi är lättillgängliga och uppskattar människovärde.
Dessutom är vår verksamhet professionell och ansvarsfull. Vi ger personlig service.
Stiftelsen har ett ansikte: vår personal och dess kunder.”

SERVICE

Till ert förfogande

Inka Itävaara

verkställande direktör
050 554 9404
inka.itavaara@lspts.fi

Susanna Räihä

administrativ chef
050 443 1204
susanna.raiha@lspts.fi

Marja-Leena Högström

serviceansvarig / Eleonora

050 555 9234

marja-leena.hogstrom@lspts.fi

Maria Virtanen

dagsverksamhetens personal
050 443 2189
paivatoiminta@lspts.fi

Sjukskötare / närvårdare / vårdbiträde, om du är intresserad av att arbeta med äldre på

på Eleonora så sänd in en öppen ansökan till oss. För tillfälle har vi två öppna vakanser,

men vi har även behov av inhoppare och sommarjobbare.

rekry@lspts.fi

Paulina Andersson

kosthållschef
p. 050 443 1885
paulina.andersson@lspts.fi

Kök: 050 443 1885, keittio@lspts.fi   |   Övervakare, simhallen: 050 443 2279,  uimavalvoja@lspts.fi

Eleonora, Lilja 1: 046 923 2416, eleonora.lilja@lspts.fi   |   Eleonora, Lilja 2: 050 527 3494, eleonora.lilja@lspts.fi
Eleonora, Dahlia 1: 050 573 6219, eleonora.dahlia@lspts.fi   |

Välmåendeservice:

Elisabeth Lobbas, Shindo, massage, reiki 050 341 4980

Johanna Pethman, Hiusstudio Merituuli, 045 113 3329

Sari Sinisalo, Jalkahoitola Hipuvarvas 040-521 2882

Esplanad

Drottninggatan 7
07900 Lovisa

050 443 1204

Eleonora

Kuhlefeltsgatan 37
07940 Lovisa

050 573 6219

Lunchlista kl. 11.00-13.30

 

V.23    29.5-4.6   Lounas 10,50€

Maanantai/Måndag

Kalaa talon tapaan/Fisk på husets vis Kasvispaistos/Grönsaksgratäng

Kiisseli/Kräm

 

Tiistai/Tisdag

Nakkikastike/Knackkorvsås

Papupata/Böngryta

Rahka/Kvarg

 

Keskiviikko/Onsdag

Lasagne

Kasvislasagne/Vegetraisk lasagne

Kiisseli/Kräm

Torstai/Torsdag

Lohikeitto/Laxsoppa

Juustoinen kasviskeitto/Rotsakssoppa med ost

Kaurapaistos/Havregott

Perjantai/Fredag

Kasvispihvit/Vegebiffar

Kermaviilikastike/Gräddfilsås

Kiisseli/Kräm

 

Lauantai/Lördag

Hunajaista broileripataa/Broilergryta med honung
Uunipaahdettuja perunoita
Juustogratinoitua kukkakaalia

Mousse

 

Sunnuntai/Söndag

Jauhemaksapihvit/Maldleverbiff

Kasvispihvit/Vegebiff

Kiisseli/Kräm

 V.22    29.5-4.6  Lounas/Lunch 10,50

Maanantai/Måndag

Broilerkeitto/Broilersoppa

Kasviskeitto/Grönsaksoppa

Kaurapaistos/Havregott

 

Tiistai/Tisdag

Savulohikiusaus/Frestelse med röktlax

Kasviskiusaus/Vegetariskfrestelse

Mangorahka/Mangokvarg

 

Keskiviikko/Onsdag

Maksalaatikko/Leverlåda

Porkkanalaatikko/Morotslåda

Talon kiisseli/Husetskräm

 

Torstai/Torsdag

Kesäkeitto/Snålsoppa

Ohukaiset/Plättar

 

Perjantai/Fredag

Pyttipannu/Pyttipanna

Kasvispytttipannu/Vegepyttipanna

Kiisseli/Kräm

 

Lauantai/Lördag

Wieninleike, perunamuusi

Wienerschnitzel, potatismos

Kiisseli/Kräm

 

Sunnuntai/Söndag

Karjalanpaisti/Karelskstek

Uunijuurekset/Ugnsrotsaker

Jäätelö/Glass